TOP-fejlesztések a majsai járásban

TOP-fejlesztések a majsai járásban

Példaértékű együttműködés mentén valósulnak meg a Területi- és Területfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében azok a projektek, amelyek sok esetben, akár évtizedek óta várattak magukra. A Kiskunmajsai járás tekintetében is számos település kapott lehetőséget a fejlődésre, megannyi projekt indult útjára a tavalyi és az idei évben egyaránt.

Bács-Kiskun megye egészét átfogó beruházások indultak meg szerte a térségünkben, melyek során a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a híd szerepét látja el a pályázatok koordinálásával, szakmai előkészítésével és megvalósításával, hogy az itt élők életminősége, gazdaságának fejlődése hosszútávon stabil háttere lehessen a térség népességmegtartó képességének.

A jelenleg folyamatban lévő, 2014-2020-as pályázati ciklusban, a megye szinte egésze meg tud újulni.

A Kiskunmajsai járás több mint 2,5 milliárd forintnyi támogatásra pályázott sikerrel ezidáig. A projekt során többek között Óvoda fejlesztése valósul meg Kiskunmajsán közel 370 millió forintból, melynek célja a régión belüli társadalmi kohézió, az egyenlő esélyek és a korszerű óvoda megteremtése. A tervezett fejlesztéssel az alapellátás mind az igénybevevők, mind a dolgozók komfortérzetét, illetve munkafeltételeit javítják.

Turizmusfejlesztés valósul meg Szankon 350 millió forintból, melynek során a Kiskun Emlékhelyet újítják fel. A projekt célja, hogy a régészeti lelőhelyen feltárt emlékeket élményszerűen bemutassa az odaérkező turistáknak (középkori templomrom és temető kettős körárokkal és cölöpsánccal, Árpád-kori földház). Emellett a kunok életének változását ismerhetik meg a látogatók négyféle háztípus bemutatásával (jurta, Árpád-kori földház, XIV- XV. századi kun lakóház, XIX. századi tanya). Az épített örökség bemutatása mellett nagy hangsúlyt fektet az Önkormányzat a kun kulturális örökség ápolására és bemutatására. A Kiskun Emlékparkban számtalan napi szinten megtalálható garantált programot kap a látogató, ami élményszerűvé teszi a kultúra megismerését.

Ezenkívül a Kiskunmajsai járásban számos olyan projekt valósul meg, amely többek között turizmust, környezetvédelmet, energetikát, közösségi és infrastrukturális valamint óvodai és bölcsődei fejlesztést céloz meg.

A térség teljes területére kiterjedő fejlesztések, a gazdaság egészét támogató intézkedések fontos szerepet játszanak a lakosság életszínvonalának emelésében, a vállalkozói környezet fejlesztésében, a helyben való boldogulás biztosításában. Ezen lehetőségek, mind-mind azt a célt szolgálják, hogy megyénkben legyen jelene és jövője minden itt élőnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.