Március 1-től a Sped-Med Kft. látja el az orvosi ügyeletet Kiskunmajsa térségében. A váltással kapcsolatban majsai önkormányzati képviselők részéről felmerült, hogy nem elegendő az új szolgáltató által biztosított egy orvos az ügyeleti időre.

A viták ellenére a majsai képviselő-testület végül nem hozott olyan határozatot, amelynek alapján – megfelelő anyagi finanszírozás mellett – az orvosok számát kettőre kellene növelni. Ezzel együtt jelenleg zajlik az ügyeleti ellátás monitorozása, hogy kiderüljön, milyen forgalom van hétvégente, és ehhez elegendő-e egy ügyeletes orvos.
A szolgáltatótól kapott tájékoztatás alapján március 11-én vasárnap regge l8 órától 20 óráig összesen négy kivonulás történt, ebből egyszer az orvos (halottszemlére), a többi alkalommal a időszakos készenléti szolgálatot ellátó mentőtiszt vonult ki. Az orvos kivonulása alatt a mentőtiszt két beteget látott el, az orvos által a mentőtiszt kivonulása alatt három fő került ellátásra. A négy kivonulás időtartama összesen 1 óra 54 perc volt, vagyis átlagosan egy eset fél óra távollétet jelentett. Mindez arra utal, hogy az egyébként gyenge forgalmat produkáló ügyeleten nem okoz torlódást az orvos kiszállása. Amennyiben pedig párhuzamos riasztás futna be a kecskeméti diszpécserszolgálattól (minden hívás ide érkezik, innen továbbítják azt igény szerint az ügyeletre vagy a mentőkhöz), az orvos mellett a mentők is vonulhatnak, így senki nem marad ellátás nélkül.