HÍREK
INTÉZMÉNYEK
PROGRAMOK

Már zajlanak a tervezési és előkészítési munkálatai annak a víziszárnyas vágóhídnak, amely jövő év tavaszán kezdheti meg működését Szankon.
– A beruházás pályázati forrásból és magánerőből valósul meg az ipari parkban – mondta el lapunknak Fehér Renáta a vágóhidat megvalósító vállalkozás vezetője. Hozzátette: az ehhez szükséges bérleti szerződést már megkötötték a szanki önkormányzattal.
Jelenleg a tervezési és előkészítési munkálatok folynak, a vágóhíd várhatóan 2019 tavaszán készül el – tudtuk meg.
A létesítménnyel 70 új munkahelyet is teremtenek majd. „Készülnünk kell a kereskedelem azon elvárására, hogy minél közelebb kerüljenek egymáshoz a munkaegységek a termeléstől az árualapanyag előállításáig. A térség sajátosságaira lett alapozva a koncepció, hiszen ezeken a területeken jelentős a baromfitermelés. Célunk, hogy a hízott kacsa, és hízott liba termelőknek egy alternatívát nyújtsunk” – fogalmazott Fehér Renáta, megjegyezve, hogy hazai és külföldi felvevőpiacokra egyaránt kívánnak értékesíteni.
A beruházással tovább bővül a térségben a baromfifeldolgozó-kapacitás. A két majsai vágóhíd mellett nemrégiben kezdte meg a működését egy üzem Csengelén is – nem beszélve a félegyházi, halasi kapacitásokról, és a most induló mélykúti megaberuházásról, de a hírek szerint Bácsalmáson és Tompán is új szárnyasvágóhidakat építenek. S. I.